25-01-2024 | Algemeen

Duurzaamheid

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid heeft het zwembad een “leader-subsidie” aangevraagd en toegekend gekregen. Deze subsidie vertegenwoordigt medefinanciering van drie overheden: lokaal, dus van de gemeente Deventer, provinciaal, de provincie Overijssel en vanuit de Europese gemeenschap.

In het project zijn vier onderdelen te onderscheiden die ieder een bijdrage leveren aan een verduurzaming van het zwembad.

De warmtepomp die begin 2023 is geïnstalleerd, heeft de gasgestookte installatie vervangen en heeft afgelopen seizoen al gezorgd voor aangenaam zwemwater.

Een afdekking van het zwemwater, die ervoor zorgt dat het opgewarmde zwemwater ’s nachts niet direct sterk afkoelt. Ook dit is in het voorjaar van 2023 gerealiseerd.

Momenteel werkt de chloorinstallatie nu nog met vloeibaar chloor, het is beter om met vaste chloortabletten te werken. Deze ontwikkeling staat gepland voor het voorjaar 2024.

De zwembadvloer van het ondiepe bad is aan renovatie toe: de voegen laten los, en tegels zijn gescheurd of laten scherpe randen zien waar de voeg is verdwenen. Als de vloer wordt vernieuwd komt er een nieuw (innovatief) soort voeg. Dit onderdeel staat ook gepland voor het voorjaar van 2024.

Verduurzaming Zwembad De Looërmark te Loo-Bathmen

Europees Landbouwfonds voor Plattelandontwikkeling

Europa investeert in zijn platteland

          

 

          

Duurzaamheid

Nationale Zwemdiploma's