Nog even de adem inhouden...
Binnenkort is hier onze nieuwe website te zien!

Tarieven

Online kopen

Vanaf 2019 kunt u ook uw dagkaarten, 10-badenkaarten en abonnementen online kopen. 

Via onderstaande link wordt u verwezen naar onze webshop: NAAR DE WEBSHOP!

Hoe werkt het?

U selecteert het gewenste product door deze in de winkelwagen te leggen. Bij het afrekenen maakt u een account aan. De accountgegevens krijgt u nog niet per e-mail dus deze dient u zelf te bewaren. Indien u het wachtwoord vergeten bent, kunt u deze uiteraard opvragen via de webshop. Na betaling (via iDeal) krijgt u een viercijferige code die u aan de kassa bij het zwembad kunt doorgeven. Uw pasje wordt dan geactiveerd. Deze code is na activatie niet meer te gebruiken, u kunt in het klantenpaneel in de webshop uw bestelling terugzien.

Alle tarieven op een rijtje

 Voorverkoop 2022kassa verkoop
Dagkaart Volwassenen € 4,90
Dagkaart Jeugd € 3,80
   
10-badenkaart volwassenen € 43,50
10-baden kaart jeugd* € 33,95
   
Abonnementen  
Volwassenen€ 62,85€ 78,50
Jeugd*€ 43,80€ 54,65
Senioren**€ 56,15€ 69,00
Gezin***€ 119,50€ 148,50
Extra kind€ 17,50€ 17,50
   
Zwemlesabonnement€ 180,00€ 180,00
10-lessenkaart € 47,75
Losse les € 4,90

* jeugd = geboren ná 31-12-2003 ** senioren = geboren voor 25-04-1957 *** gezinsabonnement: 2 volwassenen en 2 kinderen (geboren ná 31-12-2003) extra kind ( geboren ná 31-12-2003): € 17,50 ****naast het lestarief is tevens een geldig toegangsbewijs nodig

Openingstijden

maandag07.00-11.00
 14.00-20.00
dinsdag07.00-11.00
 14.00-20.00
woensdag07.00-20.00
    
donderdag07.00-11.00
 14.00-20.00
vrijdag07.00-11.00
 14.00-20.00
zaterdag11.00-17.00
    
zondag & feestdagen09.00-17.00
    

Abonnementen

Met een abonnement heeft u (en uw hele gezin) het hele seizoen plezier van het zwembad. In het voorjaar (t/m 18 april) koopt u deze voordelig in de voorverkoop.

Nieuw abonnement aanvragen

Als u eerder nog geen abonnementhouder was: De eerste abonnementpas krijgt u van ons. Bewaar deze goed, want het volgende jaar gebruikt u gewoon dezelfde pas. Bij verlies kunt u altijd een vervangende pas kopen. Mocht het via de digitale weg niet lukken, neem dan contact op met het zwembad.

Gedragsregels zwembad De Looƫrmark

Van harte welkom bij zwembad De Looërmark

Voor een veilig en plezierig verblijf in onze zwemaccommodatie vragen wij uw aandacht voor enige zaken:

Toegang

 • Kinderen onder de 6 jaar en/of zonder diploma hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van personen ouder dan 14 jaar.
 • Personen of groepen die de orde of rust verstoren, kunnen zonder opgaaf van reden de toegang tot en het verblijf in het zwembad worden ontzegd.
 • Kinderen die niet kunnen zwemmen dienen zwemvleugels te dragen. Zwemvleugels kunt u lenen bij de kassa.

Gebruik van de zwembassins

 • Let op de borden en volg de aanwijzingen van het personeel op, zo niet dan kan u de toegang tot en het verblijf in het zwembad worden ontzegd.
 • In het water is alleen badkleding toegestaan. Dus geen onderbroeken en sportbroeken 
 • Badgasten zonder diploma mogen niet in ‘het diepe’, ook niet met zwemvleugels.
 • Kleuters en ongeoefende zwemmers mogen niet rondom het diepe bad lopen, ook niet onder begeleiding.
 • Duiken in het ondiepe is verboden. ( let op de aanwijzingen rondom het bad)
 • Alleen zachte ballen, strandballen en ander zacht spelmateriaal mogen in en om het zwembad, mits andere bezoekers er geen hinder van ondervinden.
 • Bij (naderend) onweer dient u meteen het zwembad te verlaten. Schuil in de kleedruimten, maar niet onder de bomen.
 • Trekken en duwen op/nabij de badranden en hardlopen kan gevaarlijk zijn voor uzelf en andere bezoekers, dus is het verboden. 
 • Het kleuter bassin is alleen voor de peuters en kleuters en hun begeleiders.
 • Een kwartier voor sluiting moet iedereen het bad en de zonneweide verlaten. Men heeft dan nog een kwartier om eventueel te douchen en om te kleden.

De glijbaan

 • Staan, springen, lopen, vasthouden aan de randen en opstopping veroorzaken zijn verboden.
 • Maak na het glijden vrij baan voor de andere glijders. Let op de pictogrammen! 

Rond het zwembad

 • Eten en drinken kunt u heerlijk op het ruime terras of op de zonneweiden.
 • Het gebruik van breekbare voorwerpen (zoals bijv. glas) is niet toegestaan
 • Het afval deponeren in één van de vele afvalbakken die overal op het zwembad staan. Laten we het samen schoonhouden!
 • Houd het rustig: dus geluidsapparatuur alleen zachtjes aan.
 • De speelweide is ‘achterin’. Daar mag u ook voetballen, mits andere bezoekers er geen hinder van ondervinden. Verder is de weide bedoeld als zonneweide. 
 • Men mag natuurlijk niet door de beplanting lopen.
 • Terrasmeubilair blijft op het terras rond het familiebad en peuterbad en mag dus niet mee naar de zonneweide. 

Toezicht en suggesties

 • Onze medewerkers staan voor u klaar. Aanwijzingen geven zij niet zomaar en deze dient u dan ook op te volgen. Klachten kunt u indienen bij de dienstdoende leidinggevende.
 • Suggesties voor verbetering kunnen aan het personeel worden doorgegeven of schriftelijk aan de kassa of in de brievenbus bij de ingang.
 • Meld een ongeval of letsel altijd direct aan het personeel en/of bij de kassa. In de accommodatie is een EHBO - ruimte en er is altijd een gediplomeerde EHBO’er aanwezig.
 • Voor extra veiligheid maken wij gebruik van cameratoezicht op de zwembaden en zwembadterrein.

Tips

 • Gebruik voor en na het zwemmen de douches bij het zwembassin. Dat is wel zo hygiënisch.
 • Uw kleding en andere eigendommen kunt u opbergen in de kluisjes in de koffieruimte (naast de kassa). Laat waardevolle spullen niet zichtbaar in uw auto achter! 
 • Laat de uitritten vrij. Fietsen en bromfietsen niet voor de kassa of het chloorhok plaatsen.

Het zwembad is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van uw spullen.

Vrijwilligers

Het zwembad wordt onderhouden door vrijwilligers. Bij toerbeurt regelen zij, veelal op zaterdagochtenden, het onderhoud van de gebouwen, het bad, de tuinen en allerlei andere werkzaamheden. Het vrijwilligerswerk gebeurd gedurende het hele jaar maar het meest in het voorjaar als het zwembad weer seizoensklaar wordt gemaakt. Twee keer per jaar wordt er een gezellige vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Lijkt het u wat om vrijwilliger te worden bij ons mooie zwembad? Geef u op via info@looermark.nl of kom eens kijken aan de Oudendijk 6.

Zonne-energie

In het zwembad wordt volop gebruik gemaakt van de energie van de zon. De zonnepanelen vangen de zonnestralen op om vervolgens het water, dat door dunne leidingen in de panelen loopt, wordt het zwembadwater verwarmd en teruggebracht in het bad. Op deze manier besparen we veel geld op de energiekosten en houden we rekening met het milieu. In 2016 zijn nieuwe panelen aangeschaft, mede dankzij een bijdrage vanuit het Rabobank Coöperatiefonds.

Peuterbad met speeltuin

De jongste badgasten kunnen zich vermaken in het peuterbadje. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek.

Zonneweide

Terwijl de ouderen lekker een relaxplekje hebben gezocht op de diverse ligweiden kunnen de kinderen zich vermaken in het peuterbadje, het ondiepe of zelf met diploma in het diepere gedeelte. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er voor de kleinere kinderen diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek. De grote ligweide is groot genoeg voor een balspel.

Glijbaan

Geniet van onze 60-meter lange glijbaan. Voor de jongste badgasten is er in een peuterbad een glijbaantje op formaat.

Vertrouwenspunt Sport

Om dit mogelijk te maken is het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF beschikbaar gesteld voor de zwembadbranche. Met deze service biedt NOC*NSF een luisterend oor voor persoonlijke vragen en dilemma’s die van vertrouwelijke aard zijn. Daarnaast is het mogelijk om voor zwaardere zaken een melding te doen.

Klachten en vertrouwenspersoon

Hebt u een klacht, dan kunt u deze indienen bij de bedrijfsleider, Rita Brinks rita.brinks@gmail.com vertrouwenspersoon is Grietje Otterspeer vertrouw.looermark@gmail.com of bel het Vertrouwenspunt Sport 0900-2025590 (gebruikelijke belkosten).

Gedragscode Zwembadbranche

Zwembad de Looermark vindt het van belang dat leerlingen en badgasten zich veilig en vertrouwd voelen in ons bad en daarom houden onze medewerkers zich aan de “gedragscode Zwembadbranche” van het Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen. Kijk voor meer informatie op www.gedragscodezwembranche.nl De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) streeft – met de branche – naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Als branche-instituut vinden wij het belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen.

Faciliteiten

De jongste badgasten kunnen zich vermaken in het peuterbadje, het ondiepe of zelf met diploma in het diepere gedeelte. Is er genoeg gezwommen, dan zijn er diverse schommels en andere speelobjecten te vinden in de speelhoek. Ook de 60 meter lange glijbaan blijft een prachtig speelobject en natuurlijk is de grote ligweide groot genoeg voor een balspel als volleybal of voetbal. Voor de sportieve zwemmers is er voldoende gelegenheid om baantjes te zwemmen.

De baden

De Looërmark is gelegen vlakbij het buurtschap Loo, tussen Bathmen en Holten. Het zwembad is aan de ene kant omsloten door het prachtige woongebied 'de Looërmark' en aan de andere kanten geheel omgeven door het Sallandse weidelandschap. Een unieke locatie dus voor dit kleinschalige openlucht zwembad. Tijdens de opening kan hier door het hele gezin heerlijk worden gezwommen in het lekkere verwarmde water van ca. 23 graden. Het is een echt familiebad en vooral de kinderen tot een jaar of 14 zullen zich hier echt thuis voelen

Zonnepanelen

Zwembad de Looërmark is al jaren een onderneming die gebruik maakt van duurzame energie. Het water wordt bij mooi weer verwarmd door een grote zonnecollector van 12 x 45 meter. In de laatste jaren zijn diverse pompen vervangen door frequentie gestuurde pompen die minder energie nodig hebben. Sinds april 2014 nemen 60 zonnepanelen bij mooi weer de stroomvoorziening grotendeels over. Door deze  maatregelen heeft het zwembad een energie bezuiniging op elektra ondergaan van ca. 55%. De aanschaf van de zonnepanelen is mogelijk gemaakt door een bijdrage van GDF-SUEZ en door een subsidie van de Europese gemeenschap waarvoor wij hun natuurlijk zeer erkentelijk zijn.

Toegankelijkheid

Ons bad is goed toegankelijk voor minder valide gasten. Er is een minder valide toilet- en kleedruimte.